De voordelen van glas op glas voor een naadloze uitstraling van jouw ramen

Glas op glas is een prachtig design detail dat elke moderne woning een strakke en naadloze uitstraling geeft. Met een 90º koppeling zonder profielen ontstaat er een transparante hoek, waardoor het lijkt alsof het glas naadloos in elkaar overloopt. In deze blog ontdek je de vele voordelen van glas op glas voor het creëren van een moderne look en een ruimtelijk gevoel in jouw woning.

Transparante glashoek voor een moderne uitstraling

Wil je jouw woning aansluiten op de hedendaagse architectuur? Kies dan voor een transparante glashoek, ook wel bekend als glas op glas. Deze hoekramen bieden niet alleen een prachtige moderne look, maar zijn ook goed geïsoleerd. Door grote vensters, schuifpuien en glazen deuren toe te passen, haal je zoveel mogelijk natuurlijk licht in huis, wat zorgt voor een ruimtelijk en open gevoel. Daarnaast dienen deze ramen een decoratieve en duurzame functie, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke woning.

Naadloze overgang van binnen naar buiten met glas op glas

Bij modern wonen hoort een naadloze overgang van binnen naar buiten, waarbij de tuin en de woning één geheel vormen. Traditionele schuifpuien hebben vaak zware en forse stijlen die het zicht naar buiten belemmeren. Gelukkig biedt glas op glas een elegante oplossing voor dit probleem.

Ideale schuifpui voor een onbelemmerd uitzicht

De ideale aluminium (hef)schuifpui heeft grote vleugels en onzichtbaar weggewerkte kaders, met zo min mogelijk stijlen. De slanke tussenstijlen van de verschillende vleugels zorgen ervoor dat het zicht naar buiten minimaal gehinderd wordt. Een 90º open schuivende hoek of een volledige glazen hoek zonder hoekprofiel zijn hierbij de perfecte keuzes. Het bedieningsgemak en geïntegreerd deurbeslag dragen bij aan het ideaalbeeld van een moderne en functionele schuifpui.

Functionele kenmerken van glas op glas schuifpuien

  • Vlakke of verzonken dorpel: De kaders van de schuifpui worden volledig weggewerkt, inclusief de drempel. Hierdoor ontstaat een vlakke of verzonken dorpel, wat bijdraagt aan de naadloze uitstraling van de pui.
  • Licht schuifbaar: Dankzij speciale aluminium wielsets is de bediening van de grote vleugels licht en gemakkelijk. Optioneel is ook een elektrisch gemotoriseerde bediening beschikbaar voor maximaal bedieningsgemak en functionaliteit.
  • Moderne design handgrepen: De vergrendeling van de schuifpui is volledig geïntegreerd in de slanke middenstijl. De handgrepen hebben een modern design, terwijl het beslag en mechanisme verborgen blijven.
  • Transparante hoek: De schuifpui kan op verschillende manieren worden doorgezet op de hoek van een woning. Een 90º open schuivende hoek of een volledig transparante hoek zonder hoekprofiel zijn allebei mogelijk. Dit geeft een bijzonder accent aan de woning en zorgt voor maximale transparantie in de hoek.
  • Hoge isolatiewaarde: Naast het esthetische aspect voldoet glas op glas aan de hedendaagse eisen op het gebied van thermische isolatie, geluidsisolatie en luchtdichtheid. De dubbele thermische onderbreking in de profielen en de isolerende beglazing met een dikte van 38 tot 52 millimeter zorgen voor een optimale isolatiewaarde.

Met glas op glas creëer je niet alleen een naadloze uitstraling van jouw ramen, maar profiteer je ook van vele functionele voordelen. Het geeft jouw moderne woning een eigentijdse look, maximaliseert de lichtinval en zorgt voor een harmonieuze overgang tussen binnen en buiten. Met de vele mogelijkheden en voordelen van glas op glas kun je jouw woning naar een hoger niveau tillen en genieten van een stijlvolle en comfortabele leefomgeving.

PUUR kozijn

PUUR kozijn is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van kozijnen en biedt een breed assortiment aan verschillende soorten. Bij aluminium kozijnen bieden we ook de optie glas op glas. Ben je benieuwd wat wij voor jouw woning kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Meer berichten

Gratis Adviesgesprek

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam