ISDE: isolatie en verduurzaming subsidie voor kozijnen i.c.m. glas

Denk je er aan om te investeren in je kozijnen en beraming? Wellicht dat je hiervoor de ISDE kunt ontvangen. Lees snel verder voor meer info!

Naast het feit dat kunststof en aluminium kozijnen erg onderhoudsvriendelijk zijn, bieden deze typen kozijnen nog meer voordelen. Met deze duurzame kozijnen in combinatie met isolerend HR++ glas kun je namelijk ook flink besparen! Dit komt omdat je in sommige gevallen recht hebt op ISDE.

Goede isolatie is essentieel voor milieu én je portemonnee

In de zomer probeer je de koele lucht van je airco binnen te houden en de warme lucht buiten te houden. In de winter is juist het omgekeerde van belang: warme lucht binnen en koude lucht buiten de deur houden. Natuurlijk is dit goed voor je portemonnee omdat je daardoor minder energiekosten betaalt, omdat temperatuurregulatie binnen je huis gemakkelijker wordt. Daarnaast is het van essentieel belang voor het milieu. Juist dit laatste wil het kabinet zoveel mogelijk stimuleren en daarom is de ISDE in het leven geroepen.

Wat is ISDE?

ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Zoals de naam al verraadt, kun je deze subsidie aanvragen wanneer je investeert in duurzame energie en energiebesparende maatregelen aan je woning. Dit kan zijn voor de aanschaf van een zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet, een (hybride) waterpomp en diverse isolatiemaatregelen. Zo kun je bijvoorbeeld recht hebben op de ISDE subsidie voor kozijnen. Je moet natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen om aanspraak te maken op de subsidie.

Wat zijn de voorwaarden voor om ISDE aan te vragen?

  • De subsidie wordt alleen verstrekt aan eigenaars-bewoners van een bestaande woning.
  • De aanvraag voor subsidie moet worden aangevraagd nádat je de maatregelen treft. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (de organisatie die voor de subsidie zorgt) raadt aan wel eerst bij hen te checken of je recht hebt op de ISDE voor de maatregelen die jij wilt treffen.
  • Per woning heb je recht op één keer een subsidie en deze subsidie bedraagt maximaal €25.000,-.
  • De uitvoering van de maatregelen moet gedaan zijn door een bouwinstallatiebedrijf. Je mag de maatregelen dus niet zelf treffen, dan vervalt je recht op de subsidie.
  • De overheid keert subsidies uit als meer dan 8m2 isolerend glas wordt aangebracht.

Wat is HR++ glas en HR+++ glas?

HR++ (Hoog Rendement) glas is isolerend dubbel glas dat bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw. Het verschil met normaal dubbel glas is dat bij HR++ glas de spouw wordt opgevuld met edelgas. Deze gasvulling voorkomt dat koude lucht binnenkomt en dat warme lucht ontsnapt. Dit zorgt voor een optimale isolatie en dus een lekker warm huis. Om voor extra isolatie te zorgen is één zijde van het glas bovendien gecoat. HR++ glas isoleert ongeveer 2,5 keer zo goed als “gewoon” dubbel glas, waardoor je geniet van lagere energiekosten.
Triple-glas, ook wel HR+++ genoemd, gaat nog een stapje verder en isoleert nog beter dan haar voorganger. Mochten je ruiten aan vervanging toe zijn, dan is triple-glas een duurzame optie.

ISDE subsidie interessant bij het vervangen van je kozijnen

Naast het besparen op je maandelijkse energiekosten door het hoge isolerende vermogen van de kozijnen en het glas, bespaar je bij de aanschaf ook door het recht op subsidie (ISDE). Daardoor kun je je investering snel weer terugverdienen doordat je maandelijks minder betaalt om je huis te verwarmen.
De subsidie voor HR++ glas is €23 of €46 per m2, afhankelijk of je één of meer besparingsmaatregelen uitvoert. Voor triple-glas bedraagt de subsidie €65,50 of €131 per m2.

Recht op ISDE subsidie met PUUR kozijn

Op de kunststof kozijnen van PUUR kozijn worden standaard geplaatst met dubbel HR++ glas dat voldoet aan de strengste isolatienormen. Wij leveren het nieuwste glas op het moment met een U-waarde van 1,0 W/m2k. Daarmee valt ons glas onder de 1,2 W/m2k norm. Dit wil dus zeggen dat je met onze kunststof kozijnen met HR++ glas recht hebt op de ISDE. Aangezien deze subsidie in 2022 dus zelfs tot 30% van de investeringskosten kan bedragen, kan deze optie zeker de moeite waard zijn!
Bij onze aluminium kozijnen ligt het wat complexer; dit soort kozijnen wordt niet standaard geleverd met HR++ glas, maar kan ook geleverd worden met trippelbeglazing. Voor trippelbeglazing (HR+++) worden strengere voorwaarden gesteld, omdat bij dit type glas óók isolerende kozijnen verplicht zijn. Omdat onze aluminium kozijnen een U-waarde hebben van 0,88 W/m2k voldoen zij met gemak aan de norm (U-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2k). Met andere woorden, wanneer je kiest voor onze aluminium kozijnen heb je óók recht op de ISDE.

De subsidie aanvragen

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat per maatregel benoemd wat de voorwaarden precies zijn. Het is raadzaam om van tevoren te checken of je recht hebt op de subsidie. Wanneer je hier inderdaad recht op hebt, dien je deze aan te vragen nádat je de energiebesparende maatregelen hebt getroffen. Je kunt een aanvraag indienen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier is een handig stappenplan te vinden waarin je eenvoudig kunt zien welke stappen jij moet zetten om jouw subsidie te ontvangen.

Wil jij ook graag op energiekosten besparen en ben je benieuwd geworden naar de kozijn en beglazing mogelijkheden voor jouw woning? Neem dan snel contact met ons op of kom langs in onze showroom in Deurne!

Meer berichten

Gratis Adviesgesprek

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam