Wat zijn de woontrends voor kozijnen in 2023?

Aan het eind van het jaar worden de woontrends onder de loep genomen voor het komende jaar. Het gaat dan voornamelijk om interieurstijlen en kleuren. Maar hoe zit het nu precies met raamkozijnen en schuifpuien? Dat vertelt PUUR kozijn in deze blog. Lees dus snel verder!
Zwarte-kozijnen-woontrend-2023

Aan het eind van het jaar worden de woontrends onder de loep genomen voor het komende jaar. Het gaat dan voornamelijk om interieurstijlen en kleuren. Maar hoe zit het nu precies met raamkozijnen en schuifpuien? Dat vertelt PUUR Kozijn in deze blog. Lees dus snel verder!

Zwart omlijst

Deze trend is er al sinds begin 2022 en zet zich voort in 2023. Het gaat om zwarte kozijnen en deuren. Als je voor zwart kiest, dan gaat het meestal om kunststof kozijnen en kunststof schuifpuien deze hebben weer als voordeel dat ze onderhoudsarm zijn. Een jaarlijkse verfbeurt is bijvoorbeeld niet meer nodig en ze blijven mooi zwart. Dit is makkelijk te integreren in veel verschillende interieurstijlen, met name als je meer van wat strakker en stoerder houdt. Niet alleen voor de ramen geldt deze zwart omlijste trend, ook voor de schuifpuien. PUUR Kozijn heeft de zwarte kleurvariant in kozijnen en schuifpuien niet alleen in kunststof maar ook in aluminium kozijnen en aluminium schuifpuien.

Earthgency

Duurzaamheid is al enkele jaren een belangrijke trend op allerlei vlakken, zo ook bij woontrends.
Het is een trend die uit noodzaak is ontstaan. Earthgency is samengetrokken uit de woorden earth en urgency. Het gaat hier ook om het klimaat. Het is dus een heel groene trend.
Deze trend kun je terugzien in simpele interieurstijlen met niet te veel poespas en tierlantijntjes en vooral veel natuurlijke tinten. Daar doen kozijnen en schuifpuien ook in mee. Die krijgen dan een witte of donkergroene kleur, zodat ze minder hard en aanwezig overkomen in het interieur.

Goed isoleren met HR++ of HR+++ glas

Bij duurzaamheid is natuurlijk isolatie heel belangrijk. We kunnen het heel naïef over kleuren blijven hebben die ‘duurzaam en groen’ ogen, maar daarmee zijn we er nog niet. Wat echt belangrijk is tegenwoordig is isoleren, hiermee worden ook de stookkosten beperkt in de winter. Dat wordt vooral deze winter van belang! Behalve kwalitatieve kozijnen, is er ook dubbele beglazing nodig. Zoals HR++ glas, dit is dubbel isolerend glas. Ongeacht de trend, komen de kozijnen en schuifpuien van PUUR Kozijn met HR++ beglazing.
Bij onze aluminium kozijnen en aluminium schuifpuien is het ook mogelijk om voor HR+++ glas te kiezen, dat is triple beglazing.

Glas op Glas

Om je interieur een extra luxe uitstraling te geven, kun je kiezen voor glas op glas.
Het glas maakt dan een 90⁰ graden hoek zonder dat er een koppeling  wordt gebruikt. Zo ontstaat er een chique mooie transparante hoek, wat weer voor extra daglicht zorgt.
Het is een heel moderne toepassing van ramen en laat ramen zo echt meedoen in het interieur, daarnaast is het tijdloos en past echt bij iedere woonstijl!

Glas-op-glas.       

 

Mocht je vragen hebben over onze producten of onze showroom willen bezoeken dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Meer berichten

Gratis Adviesgesprek

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam