5 tips voor een succesvol gesprek met een Profel expert

Om het gesprek met de Profel expert zo efficiënt mogelijk te maken, geven we je 5 tips voor een goede voorbereiding!

Ja het is zover: je hebt besloten om een nieuwbouwwoning te kopen óf juist je huidige woning te verbouwen zodat je straks in je droomhuis woont. Dat is natuurlijk best een groot project, waar een heleboel bij komt kijken. Een van de belangrijke keuzes is wat je gaat doen met de kozijnen en deuren. Voor welk materiaal ga je, wil je misschien een schuifpui, hoe goed moeten ze isoleren? Al dit soort vragen en wensen kun je bespreken met een Profel expert, zoals PUUR Kozijn. Om het gesprek zo efficiënt mogelijk te maken, is het slim om dit gesprek goed voor te bereiden. In deze blog geven we je 5 tips hoe je dat het beste kan doen!

Tip 1: Ingeschreven voor nieuwbouw? Laat de bouwtekeningen zien

Bij iedere nieuwbouwwoning krijg je bouwtekeningen. Hierin staan alle afmetingen van het huis, en dus ook afmetingen voor de kozijnen en deuren. Zelfs al zijn deze afmetingen nog niet helemaal definitief, neem de bouwtekeningen mee naar je afspraak met de Profel expert. Dan krijgt die vast een idee van de mogelijkheden. Werk je ook met een architect? Vraag die dan naar extra specificaties, zoals isolatiewaarden of ontluchtingssystemen. Allemaal relevante informatie waarmee de Profel expert jou van passender advies kan voorzien.

Tip 2: Aan de slag met een verbouwing? Laat foto’s zien

Voor een Profel expert is het altijd handig om zich goed in te kunnen leven in de woning. Breng daarom foto’s mee naar de afspraak, zowel van de binnen- als de buitenkant van je huis. Zorg ook dat je de voorlopige afmetingen weet. Dat is genoeg voor de eerste afspraak, want de Profel expert komt sowieso nog langs voor de gedetailleerde inmeting. Is er ook een architect betrokken bij het verbouwen? Neem dan ook zijn tekeningen mee.

Tip 3: Heb je inspiratiebronnen verzameld? Laat ze zien

Doe vast wat vooronderzoek en bepaal wat je wensen zijn. Welk materiaal past goed bij je huis of vind je heel erg mooi? Vind je een wat klassiekere stijl mooi of spreekt strak en modern je juist aan? En heb je bijvoorbeeld een Pinterest bord met jouw ideale woning gemaakt? Deel dit ook zeker met de Profel expert. Dan is die goed op de hoogte van jouw smaak en wensen, wat de zoektocht ook weer makkelijker maakt.

Tip 4: Zet je wensen op een rijtje

Voordat je de afspraak plant, is het goed om vast na te denken over de praktische vereisten waar rekening mee moet worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan een kattenluik, opendraaimogelijkheden of beveiligingsopties. Ook duurzaamheid is een belangrijk punt waar je over na moet denken. Is isolatie belangrijk voor je? Bijvoorbeeld om de warmte ’s winters binnen en ’s zomers buiten te houden, of omdat je geluidsoverlast vanuit de straat wil beperken? Wil je graag zonwerende raamdecoratie voor een koeler huis? Als je dit vast voor jezelf in kaart hebt gebracht en aan de Profel expert laat weten, dan zal het eenvoudiger zijn om de juiste kozijnen en deuren voor jouw woning te vinden.

Tip 5: Wat is je budget?

Opties genoeg, maar deze moeten natuurlijk wel passen bij het budget dat je voor ogen hebt. Het kopen van nieuwe kozijnen en deuren vergt vaak een flinke investering. Denk goed na wat je maximaal kwijt wilt zijn aan nieuwe kozijnen en deuren en bespreek dit met de Profel expert. De expert zal je op basis daarvan een richtprijs geven voor de mogelijkheden die passen binnen je budget. Onthoud wel: uiteindelijk gaat het niet om de goedkoopste optie, maar om de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Goede kozijnen en deuren gaan jaren mee, dus de investering verdient zich zeker terug. Ook goed om te weten: de overheid biedt diverse subsidies aan voor energiebesparing, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Zo wordt vernieuwing ook een stuk aantrekkelijker.

 

Ben jij bezig met een nieuwbouwproject of een verbouwing en wil je meer weten over de mogelijkheden voor ramen, kozijnen en deuren? Plan dan een vrijblijvende afspraak met ons in in onze showroom in Deurne! Daar kunnen wij je alle mogelijkheden laten zien. Bereid jij je dan goed voor met deze tips? 😉

Meer berichten

Gratis Adviesgesprek

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam