Haal buiten naar binnen met een hefschuifpui

Een lichte woonkamer met veel natuurlijk licht is de wens van veel mensen. Een hefschuifpui is hier ideaal voor. Lees snel verder waarom!

Een lichte woonkamer waar veel natuurlijk licht naar binnen kan vallen: het is de wens van veel mensen. Een bijkomend voordeel is dat genoeg licht de ruimte ruimer laat ogen. Door het plaatsen van een schuifpui kun je de lichtinval in een ruimte maximaliseren en haal je buiten naar binnen. Een schuifpui is namelijk de ideale verbinding tussen huis en tuin. In deze blog leggen we je graag meer uit over het type schuifpui dat het meest verkocht wordt; de hefschuifpui. Hoe werkt dit type schuifpui en wat zijn de mogelijkheden en voordelen?

Hoe werkt een hefschuifpui?

Zoals de naam al laat blijken werkt een hefschuifpui door middel van een hefboomsysteem. Aan de binnenzijde van de schuifpui zit een grote hendel die naar beneden gedraaid kan worden, waardoor de pui van binnenuit omhoog geheven wordt. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen de schuifpui en de rails waarover de schuifpui beweegt en kan de pui gemakkelijk verschoven worden. Wanneer je de klink weer naar boven beweegt verdwijnt de ruimte tussen de schuifpui en de rails en kan de hefschuifpui dus niet meer bewegen.

Aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui is de beste oplossing als je wilt gaan voor een hefschuifpui. Doordat aluminium tegelijkertijd enorm sterk maar toch heel licht is, kun je de schuifpui gemakkelijk blijven verschuiven. Daarnaast kan een aluminium schuifpui veel verduren, waardoor vrijwel alles mogelijk is; er zijn geen maximale afmetingen voor het glasoppervlakte. Écht alles is dus mogelijk!

 Monorail, duorail of trirail

Een ander belangrijk element van de schuifpui is de rails. De rails zorgt ervoor dat je de pui(en) kunt verschuiven. Hiervoor zijn drie opties beschikbaar; monorail, duorail of trirail.

Een monorail schuifpui bestaat uit één vast en één verschuifbaar deel op een rails. Het verschuifbare deel kun je langs het vaste deel door schuiven.

Een duorail schuifpui bestaat uit twéé verschuifbare delen op een rails. Het verschil met de monorail is dus dat bij dit type allebei de delen verschoven kunnen worden, terwijl dit bij de monorail maar bij één element kan.

Als laatste optie is er een trirail beschikbaar. Bij deze optie zijn er drie gelijke delen op een rails, waarvan er twee verschuifbaar zijn en één vast. Door de delen te verschuiven kun je uiteindelijk tweederde van de totale breedte van je schuifpui openen.

De voordelen van een hefschuifpui

  • Al onze schuifpuien voldoen aan de strengste normen voor isolatie en inbraakveiligheid, waardoor warmte in de winter binnen wordt gehouden en je huis in de zomer lekker koel blijft. Daarnaast blijft je huis met een schuifpui dus ook optimaal beschermd tegen inbrekers.
  • Het openschuiven van een aluminium hefschuifpui gaat geruisloos en gemakkelijk waardoor het zelfs toegankelijk is voor kinderen en ouderen.
  • Het systeem van een hefschuifpui wordt zo geïnstalleerd dat er geen drempel aanwezig is.
  • Er zijn geen maximale afmetingen voor een hefschuifpui, waardoor er altijd een gepaste oplossing is voor een ruimte bij jou thuis. Bij een kiepschuifpui is dit wel het geval.

 

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden van een hefschuifpui en wil jij ook graag je huis en tuin met elkaar verbinden? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak, of kom langs in onze showroom in Deurne!

 

 

Meer berichten

Gratis Adviesgesprek

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam