Ga je voor kunststof kozijnen of aluminium kozijnen? Dit zijn de verschillen!

Passen kunststof kozijnen beter jouw wensen of zijn aluminium kozijnen juist de beste optie? Lees snel verder voor onze tips!

Nieuwe kozijnen kiezen is zo makkelijk nog niet. Je moet nadenken over het ontwerp dat je wilt, de kleur en bovendien het materiaal. Passen kunststof kozijnen beter jouw wensen of zijn aluminium kozijnen juist de beste optie? Met deze praktische informatie kun je de keuze maken die het beste aansluit bij jouw huis of woning. Lees snel verder voor onze tips!

Kunststof kozijnen: kleurvast en goed isolerend

Ben je op zoek naar degelijk uitziende kozijnen met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan zijn kunststof kozijnen een goede keuze. Dit materiaal is relatief laag in gewicht en biedt uitstekende isolatiewaarden (tot Uw 0.98 W/m²K). Daardoor dragen kozijnen van kunststof flink bij aan de duurzaamheid van je woning. Verder zijn kunststof kozijnen kleurvast. Met welke weersomstandigheden ze te ook te maken krijgen, de hoge kwaliteit structuurfolies zorgen ervoor dat de kleur die je nu kiest er over 30 jaar nog net zo mooi uitziet. Een ander groot voordeel is dat er minder onderhoud nodig is. Je hoeft de kozijnen bijvoorbeeld niet te verven en maar af en toe schoon te maken. Doe dit met een zeepsopje en spons, droog ze daarna af met een zeem en klaar ben je. Ook mooi meegenomen: kunststof is het beste materiaal om te herstellen. Mocht er een gat of kras in je kozijn komen, dan is het herstellen daarvan zo gebeurd.

Bespreek bij nieuwbouw of verbouwingsprojecten eerst met je architect of het ontwerp geschikt is voor kunststof uitvoering. Kunststof schuiframen kunnen maximaal zes meter breed zijn om voldoende stabiliteit te garanderen. Ook grote glaspartijen op elkaar plaatsen is niet haalbaar met kunststof profielen. Goed om in je achterhoofd te houden!

 

Aluminium kozijnen: strak en flexibel inzetbaar

Is een strakke uitstraling helemaal jouw ding? Dan zijn aluminium kozijnen perfect voor jou. De kleurmogelijkheden zijn eindeloos, evenals de flexibele toepassingen. Denk aan grote glaspartijen in een modern en strak concept, of juist speelse, volledige afgeronde profielvlakken. Onze aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in twee raamtypes: FINO en DRITTO profielen. Het FINO profiel kenmerkt zicht door het vlakke ontwerp en de rechte hoeken. DRITTO is strak, elegant en heeft een verborgen vleugel. Aluminium kozijnen bevatten verborgen scharnieren en draairamen, zodat het nauwelijks waarneembaar is dat er draaidelen in de kozijnen zitten. Vind je een natuurlijke uitstraling mooi? Dan hebben we een mooie houtnerflook voor je beschikbaar.

Aluminium kozijnen scoren iets lager wat betreft isolatie dan kunststof kozijnen (tot Uw 0.85 W/m²K) en zijn iets duurder door de hogere grondstofprijs. Daartegenover staan dan wel onder andere de volgende voordelen: ze zijn ongevoelig voor weersinvloeden, zowel geschikt voor een moderne als klassieke look-and-feel en inbraak- en brandwerend. Aluminium kozijnen zijn ook onderhoudsvriendelijk. Ze zijn niet elektrostatisch en trekken dus geen vuil of stof aan. Elk kwartaal eens met lauw water afwassen is voldoende om de ramen schoon te houden. Door de speciale pre-anodisatie behandeling zijn onze aluminium kozijnen roestbestendig. Omdat aluminium gemoffeld is, is het wel moeilijker te herstellen dan kunststof. We kunnen een kras wel simoniseren en daarna direct nat lakken. Daarna is je kozijn weer zo goed als nieuw!

 

Aluminium én kunststof kozijnen: het beste van twee werelden

Kun je niet kiezen tussen de twee materialen? Soms hoeft kiezen niet! Met gecombineerde kunststof-aluminium kozijnen heb je de uitstekende isolatiewaarde van kunststof én de strakke aluminium uitstraling met onbeperkte kleurmogelijkheden. Wat wil je nog meer? Als erkende Profel Expert heeft PUUR Kozijn het voorrecht deze bijzondere en unieke combinatie van kunststof kozijnen en aluminium kozijnen aan te bieden. De MATO-reeks wordt gemaakt van aluminium aan de buitenkant en kunststof aan de binnenkant. De aluminium buitenschaal wordt naadloos bevestigd op het profiel van het kunststof binnenkozijn. Voor zowel dubbel als driedubbel glas kan deze constructie worden gemaakt. Ook hier geldt wel weer: overleg je plannen met de architect om teleurstellingen te voorkomen.

 

Ben je er na het lezen van deze blog nog niet helemaal over uit welk materiaal je wil voor je kozijnen? En wil je graag persoonlijk advies van een ervaren specialist? PUUR Kozijn staat voor je klaar met alle informatie die je nodig hebt om je keuze te maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan, bel of mail ons, of kom eens langs in de showroom!

Meer berichten

Gratis Adviesgesprek

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam