Vallen kozijnen ook onder isolatie subsidie?

Misschien speelt de volgende vraag door je hoofd: vallen kozijnen ook onder isolatie subsidie? Of is er überhaupt isolatie subsidie? Het antwoord is ja en ja. Vooral nu is het handig om na te denken over verduurzaming van je woning. In deze blog gaan we dieper op het onderwerp in.
Subsidie-is-mogelijk-voor-raamkozijnen

Misschien speelt de volgende vraag door je hoofd: vallen kozijnen ook onder isolatie subsidie? Of is er überhaupt isolatie subsidie? Het antwoord is ja en ja. Vooral nu is het handig om na te denken over verduurzaming van je woning. In deze blog gaan we dieper op het onderwerp in.

Het mes snijdt wat verduurzaming betreft aan twee kanten. Namelijk aan de kant van het milieu en aan de kant van je portemonnee.
Goede isolatie is essentieel. In de zomer probeer je de koele lucht als je gebruik maakt van een airco binnen te houden en de warme lucht hoeft echt niet naar binnen. In de winter is juist het omgekeerde van belang. Warme lucht binnen en koude lucht buiten de deur houden, alsjeblieft. In deze blog vertellen we je hoe je isolatie subsidie aanvraagt.

Kozijnen en materiaalsoorten

Er zijn verschillende soorten kozijnen waar je uit kunt kiezen. Houten kozijnen, aluminium kozijnen en kunststof kozijnen. Houten kozijnen worden vanwege hun lange levensduur en het feit dat ze afkomstig zijn uit kweekbossen gezien als duurzaam. Maar bomen hebben water nodig om te groeien en er zijn steeds meer langere perioden met droogte, ook in Nederland. Dan duurt het nog wel even voordat een kweekboom zo ver is om kozijnen te leveren. Dan is er nog de keuze uit aluminium kozijnen. Deze zijn duurzaam omdat ze ongevoelig voor weersinvloeden zijn, dat betekent direct een lange levensduur.
Met de extreme weertypen waar we vandaag mee kampen, is dit wel iets om over na te denken. Of het regent de hele dag pijpenstelen of de zon brandt totdat het asfalt op de weg smelt. Dan wil je wel een kozijn dat weersbestendig is en niet zoveel onderhoud nodig heeft.
Ze kunnen in bijna iedere denkbare kleur geleverd worden. Het is brandwerend en is na gebruik ook prima recyclebaar. We sluiten af met kunststof kozijnen, de duurzaamheid zit hem hier in een goed isolerend vermogen en het is onderhoudsarm.

Waar-let-je-op-bij-kozijnen-en-isolatie

 

Waar moet je op letten bij kozijnen en isolatie?

Om in aanmerking te komen voor isolatie subsidie moet in de kozijnen een bepaald type glas geplaatst kunnen worden. We hebben het over HR++ Glas. HR staat voor hoog rendement. HR++ is dubbel isolerend glas, vandaar die twee plusjes. Er is ook  HR+++, triple glas. In kunststof en aluminium kozijnen kan dubbel glas geplaatst worden. Aluminium heeft als extraatje dat triple glas ook een optie is. Je hebt de link al gelegd: dubbel of triple glas zorgt voor een hogere isolatie. Dat is niet het enige waar je op moet letten voor isolatie subsidie. Er is nog een factor, dat is de U-waarde. Deze waarde bepaalt hoeveel warmte het glas doorlaat van binnen naar buiten toe. Daarnaast heeft HR++ en HR+++ glas ook een R-waarde. De R-waarden geven de isolatie waarde aan van een bepaald materiaal met een bepaalde dikte en wordt niet alleen op glas toegepast. De kozijnen van Puur Kozijn komen standaard met HR++ beglazing. 

Welke isolatie subsidie kan ik aanvragen?

Dat is de ISDE en het staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Wil je meer over deze subsidie weten? Puur Kozijn vertelt je meer hierover in: ISDE: Subsidie voor kozijnen i.c.m. glas. De gemeente is ook een goede informatiebron om te raadplegen in deze kwestie. Zij hebben een energiesubsidiewijzer, waar je na kunt gaan of je een subsidie of lening kunt krijgen voor het verduurzamen van je woning.

Mogelijkheden voor isolatie subsidie

Wil je met ons de mogelijkheden bespreken over de aanschaf van de juiste kozijnen en beglazing voor jouw woning? Dat kan natuurlijk, neem gerust contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

 

 

 

Meer berichten

Gratis Adviesgesprek

Uw naam(Required)